Elherdált Örökségünk

Elherdált Örökségünk

Magyar vagyok ÉS TURISTA

...avagy, miért kap fizetést egy idegenvezető???

2017. augusztus 21. - Elherdált.Örökségünk

1 hete értünk haza a Nemzetközi Helyreállító Szaktáborból, és amíg nem térünk teljesen magunkhoz, illetve a szénné égett bőrünket nem dobjuk le teljesen, addig panaszkodunk, mert el kell mondjuk, mélységesen fel vagyunk háborodva! (Már megint...) A kint töltött két hétben, a rekonstrukciós munkák mellet, azt is személyesen tapasztalhattuk meg (naponta több alkalommal), hogyan is viselkednek a magyar idegenvezetők, és a magyar turisták Erdélyben, Bonchidán.

Azt gondolnánk, egy idegenvezetőnek, aki saját elmondása szerint, "40 éve ide jár" feltűnnek a változások, de nem így van.

Talán az is oka lehet a dolognak, hogy szó szerint KETTŐ ÉS FÉL PERC alatt (figyeltem) körberohanják a kastélyt, és távoznak. Ebből egy perc az ordítás a kapussal, aki mélységesen szégyellje el magát, amiért 3 lejről (201 forint) POFÁTLAN MÓDON 8 lejre (536 forint) merték emelni a belépő árát, és ezért az ÓRIÁSI összegért semmilyen szolgáltatást nem kapnak (már az ingyen wc-n kívül).
Ráadásul 40 éve nem változott itt semmi, és majd jól megírja az összes idegenvezetőnek, meg a főnökségnek, hogy ne hozzanak ide csoportot mert micsoda egy pofátlanság, ami itt megy... (Ez meg is történt, ment a köremail, jöttek a telefonok, hogy hát ha tényleg 536 forint a belépő, ők nem jönnek)

Ezért küldjük nektek az egyik régi (nagy vihart kavart) bejegyzésünket, hátva így könnyebben meglátjátok a változást.
http://elherdaltorokseg.blog.hu/2017/01/16/szep_meg_emlek_de_szkenneljuk_be_aztan_kesz

Kedves magyar idegenvezetők!
Ti miért kapjátok a fizetéseteket, buszozásért? Nem azért, hogy felkészüljetek a kastély történetéből, és ezt megosszátok az utasaitokkal? Nem azért, hogy szolgáltatást nyújtsatok? Igaz, az 536 forintos jegyár nem tartalmazza a vezetett sétát, annak plusz költsége van, ezt spórolhatnátok meg a csoportotoknak, ha a hisztizésen kívül másra is maradna erőtök, és elvégeznétek azt a munkát, amiért tényleg fizetnek benneteket.

Kedves magyar idegenvezetők, kedves magyar turisták!
NORMÁLISAK VAGYTOK???
TÉNYLEG LEÁLLTOK VITATKOZNI 536 FORINTON? TÉNYLEG NEM VÁLTOZOTT SEMMI 40 ÉVE???? 

Tudjátok, épp ott voltunk mi, "mai fiatalok" , 7 országból, kb 30-an, (néha többen is) akik a ti 536 forintotoknak több mint százszorosát (!!!) fizették azért, hogy napi 8 órában, 40 fokos hőségben, sokszor a tűző napon, kemény fizikai munkát végezve segítsenek a kastélyt megmenteni. De TI minket sem vettetek észre!

20819518_1636447979701328_7517659671375873145_o.jpg

Látványos a változás? NEM! Mert szó szerint az alapoktól kell kezdeni, amit ti 2 és fél perc alatt nem vesztek észre, de itt egy videó, amin pótolhatjátok (nem 1 év, csak) 2 hét történéseit:


Ez pedig, például, tavaly történt:
http://lakberinfo.hu/otthonok/epiteszet/2016-10-05-a-megujult-bonchidai-banffy-kastelyba-koltozott-a-muveszetek-es-mestersegek-kozpontja/

Ennek a megépítésében is részt vettünk, pedig nektek fel sem tűnik...

Azt is eláruljuk nektek, hogy 200 forintokból nem lehet 1 év alatt rendbe hozni egy ekkora kastélyt.
Talán több időt kellene eltölteni, ha már eljöttetek, talán figyelni, gondolkodni kellene, vagy talán maradjatok otthon az 536 forintotokkal a zsebetekben.

Most pedig lehet minket megkövezni...

A bejegyzés trackback címe:

https://elherdaltorokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9512769412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szsuzsanna 2017.08.22. 09:03:51

Először is, fogadjátok a legmélyebb tiszteletemet a munkátokért.
Kérdésem: 536 Ft-ért, MIT és HOL lehet megnézni??? Mi a rossebér' megy oda idegenvezetős csoport, -pár percre???
Sajnos, én már egy rozzant nyanya vagyok, -de, anno, -pl. éveken át, azzal töltöttem a nyári szabadságomat, hogy följártam egy pilisi barlangkutató táborba. Az akkori győri Főiskola egyik tanára Máthé József szervezte, -két hét, -pénz nemigen volt rá, sokszor a kajánkra is összedobtunk, sátorozás, -vizet az elején, és még egyszer hoztak, nagyon be kellett osztani, -bár, a barlangból nyakik sárosan jött föl, mind a két! műszak...-"lavoáros" fürdés. Pilisszentkeresztről cipeltük föl az ellátmányt, naponta, két naponta, -a föl, az naggyon fölfelé volt...(másfél óra min.) Főzés: "épített tűzhelyen" :a sparheltplatnit és kályhacsövet háton föl.. -(ha a puding desszert lement a barlangba hűlni, akkor "testi motozás, (kanál) a lemenőknél...
-Ha kocsmázás volt néha este, le a faluba, akkor minden fiú levitt "hordkereten" egy 20 literes fém kannát, ivóvizet fölhozni. Minden este tábortűz, "mostmutasdmeg", hasonlók...
Elnézést kérek, hogy VISSZAÉLTEM, -és, vénasszony szokás szerint, "énisvótamfiatal" izéket írtam...-bocs. Nem ismerem a mostani fiatalokat, -de, szerintem, -ha, lennének, -lehetnének? "máthéjózsibácsik", akik évről-évre odavarázsoltak egy csomó fiatalt, akik élvezték, és visszajártak...

Leone_510 2017.08.23. 10:56:52

Ez valami rinya oldal? Miért nem ott és azoknak akiknek szól? Felesleges odaírni hogy kedves , a magyar turisták elé ha az egész posztban semmi jele a tiszteletnek, csak a sértődöttségnek. Lehetett volna ezt kulturáltabban is , vagy mint mondottam az illetékeseknek, nem általánosítva. Köszönöm, megfogadom a tanácsot. Mi biztosan nem fogunk találkozni, és persze csalódhatom máshol is, de nálatok biztos a rosszkedv, így oda nem megyünk.

Elherdált.Örökségünk 2017.08.23. 14:07:23

@Leone_510:

Igen, ez itt egy "rinya oldal"! Pontosan azért jött létre, hogy "rinyáljunk" a sok-sok dolog miatt, ami nekünk nem tetszik. Amiatt, ami ma az örökségvédelem terén zajlik, hogy megpróbáljuk felnyitni az emberek szemét!

Lehet, hogy Önnek nem egyértelmű a bejegyzés elolvasása után, de "MI" nem vagyunk a kastély alkalmazottai. "MI" csak ott voltunk tavaly is, és most is, hogy önkéntesként segítsünk a kastély renoválásában.

A bejegyzésben ugyan nem szerepel, de mivel éppen ott voltam, annak ellenére, hogy nincs közöm a kastélyhoz, kézenfogtam az egyik idegenvezetőt, és bemutattam neki, és a csoportnak a tavaly elkészült Arts and Crafts Centert, melynek a megépítésében szintén részt vettünk önkéntesként. Tehát, hogy megnyugodjon, "ott és azoknak akiknek szól" is fel lett hívva erre a figyelme.

Ettől függetlenül pedig "rinyálunk" tovább, hogy ne csak az "illetékesek", mindenki tudjon a problémáról, mert a tisztelet leginkább azoknak jár(na), akik az elmúlt 10 évben nem kevés pénzt, időt áldoztak erre a kastélyra. Azoknak, akik évről-évre elutaznak, a 40 fokban is vért izzadnak önkéntesként, illetve saját pénzüket, fizikai erejüket áldozzák arra, hogy ez a kastély helyre legyen állítva.

Ez persze "normális", ugye? Nem úgy, mint az 536 forintos belépő...
NEM CSAK NÉZNI, LÁTNI IS KELLENE!
süti beállítások módosítása