Elherdált Örökségünk

Elherdált Örökségünk

Serényi Kastély - Dédestapolcsány

2016. november 29. - Elherdált.Örökségünk

Valaha a grófi nyaraló volt: a családból utolsóként gróf Serényi Ödön lakott benne, aki 1961-ben hunyt el, és sírja a dédestapolcsányi temetőben található. Az épület később pedagógus üdülőként, majd szociális otthonként működött, jelenleg magántulajdonban van. A kastélyt közel 5 hektáros park veszi körül. A kastélyhoz vezető utat gesztenyefák szegélyezik. A közeli sziklák sok kis barlangot rejtenek magukban. A kastély melletti szikláról kitűnő panoráma nyílik a Bükk-vidék hegyei és a  Dédesi vár felé.

7620747_3d567e6e222892d978d283790b3d6ef0_wm.png
A telek tengelye ÉD-i tájolású, a bejárattól a kastélyig emelkedő, a kastély területén sík, míg a fennmaradó részen hegyvidéki domborzatú. A bejárattól a kastélyig szilárd burkolatú út került kialakításra, a telek többi része fákkal telepített, füvesített telek kialakítás.
A kastély egy domboldal tetején található, gyönyörű kilátással a környékre.

A kastélyépület 3 szintes, földszint, emelet és beépítetlen tetőtérből tevődik össze. Két bejárattal rendelkezik. Földszinti bejárata északi, míg az emelet bejárata nyugati tájolású. A földszinti bejáraton át a közlekedőbe jutunk, mely az épület hossztengelyeként végighúzódik és két oldaláról nyílnak az egyes helyiségek. A földszinten szobák, illetve kiszolgáló helyiségek találhatók. Az emelet elrendezése a földszintével azonos. Az épület az elmúlt évek során idősek otthonául szolgált, ám jelenleg használaton kívül áll.

galery_image.jpg

208_1_1.jpg

34822790.jpg

7417672.jpg

7417775.jpg


Az ingatlan kiválóan alkalmas lehetne konferenciák, panzió, szálloda hasznosításra. A tulajdonosnak beépítési tervvázlata is van.
http://www.pndp.hu/latvanyterv_006.html

002.jpg

001.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://elherdaltorokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9111973844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása